اگر می خواهید بدانید که بهترین محصول برای آبگیری کدام یک از کشمش های تولید شده در کشورمان است باید این مورد را در نظر داشته باشید که کشمش آفتابی بدون هسته در رتبه اول این لیست قرار خواهد گرفت، البته این کشمش باید ویژگی هایی داشته باشد که در پایین به آن می پردازیم.
کشمش آفتابی یا آفتاب خشک
یکی از انواع کشمشی که در کشورمان در حجم قابل توجهی هر ساله تولید می شود کشمش آفتابی یا آفتاب خشک نامیده می شود که به علت قرار گرفتن انگور در مقابل آفتاب به این نام شهرت یافته است در واقع به این صورت است که وقتی باغدار و کشاورز در شهریورماه انگور را چید تصمیم می گیرد که آن را به چه صورتی خشک کند که یکی از این روش ها قرار دادن آن در مقابل نور آفتاب است.
مدت زمان قرار گرفتن انگور در مقابل آفتاب حدوداً دو هفته خواهد بود که این مورد بستگی به این دارد که در طی آن مدت زمان باران نبارد یا هوا ابری نباشد و طبیعتاً هر چقدر از شدت نور آفتاب کم شود پروسه تبدیل انگور به کشمش نیز طولانی تر خواهد بود و به این علت که جهت تولید محصول اشاره شده هیچگونه هزینه مالی به دنبال نخواهد داشت لذا این محصول در تمامی مناطقی از کشورمان که انگور و کشمش تولید می کنند نیز تولید خواهد شد اما شاید هزینه مالی نداشته باشد ولی ممکن است هزینه هایی که در پایین به آن می پردازیم را به دنبال داشته باشد.
باغداری که کشمش آفتابی تولید می کند دو ریسک اصلی را به جان می خرد که اولی این است که ممکن است طی آن مدت زمانی که انگور بر روی زمین پهن می شود محصولش علی الخصوص شب ها دچار دستبرد شود پس باید کنار بار خود نگهبانی دهد که نگهبانی دادن چالش های خاص خود را خواهد داشت. از طرفی اگر طی آن مدت زمان باران ببارد ممکن است زحمات باغدار در طول یک سال دچار چالش های جدی گردد و بارش به گونه ای آسیب ببیند که با ۳۰ درصد ضرر محصول فوق را به فروش برساند.
کشمش آفتابی بدون هسته
همانگونه که ما انگور هسته دار و بدون هسته داریم در مورد کشمش نیز همین مورد صدق می کند و توجه داشته باشید حتی هسته دار بودن یک کشمش هم ممکن است با هم متفاوت باشد برخی ها فقط یک تک هسته دارند و برخی دیگر ممکن است چند هسته کوچک در کنار هم باشند با این اوصاف مشتریان بیشتر مایلند از نمونه بدون هسته انواع کشمش استفاده کنند و جویدن آن هسته را ترجیح نمی دهند.
در نظر داشته باشید از کشمش آفتابی هسته دار فقط جهت مصارف آبگیری مورد استفاده قرار می گیرد که می توان به تولید الکل به صورت خوراکی و صنعتی، تولید سرکه و شیره کشمش اشاره نمود اما موارد مصرف کشمش آفتابی بدون هسته علاوه بر موارد اشاره شده در بالا برای تولید کشمش پلویی آفتابی نیز مورد بهره برداری قرار می گیرد یعنی محصول آفتابی بدون هسته هست که بر روی خط تولید می ریزند و کارهای بوجاری را روی آن انجام می دهند تا در انتهای خط تبدیل به کشمش پلویی شود که شما آن را در کنار برنج، تولید کیک و کلوچه و شیرینی بسیار استفاده می کنید.
همانگونه که در بالا گفته شد تقریباً در تمامی مناطقی از کشورمان که انگور و کشمش تولید می شود کشمش آفتابی در دو حالت هسته دار و بدون هسته نیز تولید می گردد اما باید در نظر داشته باشید آیا تولیدات این مناطق مثل هم است یعنی از نظر کیفیت عین هم می باشند و تفاوتی ندارند که باید بگوییم خیر قطعاً تولیدات مختلف کیفیت های مختلفی دارند و با توجه به اینکه این محصولات در شهرهایی نظیر تاکستان استان قزوین، ملایر استان همدان، ابهر استان زنجان، بناب و ملکان استان آذربایجان شرقی، قوچان و کاشمر استان خراسان رضوی و بوانات استان فارس تولید می شود اما بالاترین کیفیت این نوع کشمش ها فقط و فقط مربوط به تولیدات تاکستان استان قزوین است که در تولید محصول اشاره شده مناطقی نظیر اسفرورین، شال و نرجه نیز به آن کمک می کنند.
بهترین محصول برای آبگیری کدام است؟
اما اگر قرار باشد از نظر آبگیری بخواهیم یک کشمش را مورد ارزیابی قرار دهیم باید ویژگی هایی که در پایین به آن می پردازیم را به خود اختصاص دهد تا از آن به عنوان بهترین محصول برای آبگیری یاد کنیم.
- ابتدا اینکه باید محصول اشاره شده کشمش آفتابی باشد نه تیزابی نه گوگردی و نه هیچگونه محصول دیگری، در واقع در بازار به کرات کشمش های متفاوتی را می بینیم که برای این مورد استفاده می شود حتی قیمت های بسیار پایینی دارد که متاسفانه هشدار استفاده از آن را به کرات به دیگران داده ایم که استفاده از همین کشمش ها هم باعث اتفاقات ناخوشایندی برای هموطنانمان در سراسر کشور شده که متاسفانه برخی از آنها فوت کرده اند.
- مورد دوم اینکه قند محصول بالا باشد تقریباً در تمامی مناطقی از کشورمان که انگور در اختیار دارد کشمش هم تولید می شود اما آیا قند همه آنها یکسان است؟ باید بگوییم خیر.
- بهتر است برای تولید موارد آبگیری از کشمش آفتابی بدون هسته استفاده گردد نه اینکه نمونه هسته دار باعث ایجاد اختلال در موضوع مورد بحث می شود اما باید بگوییم عیار خروجی نمونه بدون هسته بیشتر از نمونه هسته دار است به همین جهت هم قیمت آن بالاتر از نمونه هسته دار می باشد.
اما اگر قرار باشد تولیدات یک منطقه از کشورمان را مورد بحث قرار دهیم که شرایط بالا را داشته باشد باید بگوییم کشمش آفتابی بدون هسته منطقه تاکستان استان قزوین بهترین محصول برای مورد اشاره شده بوده به گونه ای که حتی در همین مجموعه مشتریان این محصول حتی از قشم، کیش و شمالیترین نقطه کشورمان سفارش این محصول را می دهند در صورتی که قیمت های بسیار ارزانتری هم در بازار هست چرا سمت استفاده از آنها نمی روند. این موارد بستگی به پارامترهای مورد نیاز شما برای تولید هر محصول یا خروجی خواهد داشت که اصطلاحا بدانید کدام محصول برای کدام خروجی می تواند مناسب تر باشد.