در این مقاله می خواهیم در مورد این موضوع صحبت کنیم که چگونه انگور را تبدیل به کشمش کنیم. خیلی از مردم در خانه هایشان چند درخت انگور دارند و شاید مایل باشند آنها را تبدیل به کشمش کنند پس خواندن این مقاله می تواند به آنها کمک کند.
کشمش و تولید آن در ایران
انگور و به دنبال آن کشمش قرن ها است در کشورمان تولید می شود و در واقع خشک کردن هر نوع میوه ای یکی از سبک های نگهداری آن میوه به مدت طولانی است و شما می توانید هر میوه ای را خشک کنید حال ممکن است مقیاس آن زیاد باشد و یا بسیار کم و کشورمان ایران یکی از تولیدکنندگان اصلی هر دو محصول یعنی انگور و کشمش در دنیا شناخته می شود و سابقه صادرات کشورمان به خوبی موید این نکته خواهد بود.
تقریبا در یک چهارم کشورمان انگور تولید می شود که در برخی مناطق میزان تولیدش آنقدری بالاست که بیش از ۹۰ درصد آن را تبدیل به کشمش می کنند. به عنوان مثال در شهری به نام تاکستان استان قزوین و شهرهای اطراف آن نظیر شال، نرجه، اسفرورین و ضیاءآباد که تولیدات همه این مناطق را به عنوان انگور و یا کشمش تاکستان می شناسند آنقدری انگور تولید می شود که این مکان را به نام محل تاک یا انگور نامگذاری کرده اند.
به صورت کلی کشمش کاربردهای فراوانی دارد و اگر بخواهیم اصلی ترین آن را اشاره کنیم باید بگوییم استفاده در کیک و کلوچه و شیرینی، استفاده در سالاد، طبخ در کنار برنج، استفاده جهت تولید مشروبات الکلی و یا حتی الکل صنعتی و استفاده در تولید سرکه و شیره کشمش بسیار از این محصول استفاده می گردد محصولاتی که در دو قالب در کشورمان به فروش می رسد و یا به صورت فله ای و بوجاری نشده که همان انگور خشک شده باغدار است و دارای دم، شاخه و ضایعات می باشد و نهایتاً با دست باغدار تمیز می شود خواهد بود و یا به صورت فرآوری شده در خط تولید کارخانه ها که کاملاً تمیز و مرتب شده درون بسته بندی کارتونی و یا سلفونی در بازار عرضه می گردد.
چگونه انگور تبدیل به کشمش می گردد؟
اما حالا سوال اصلی مقاله اگر انگور در اختیار داشته باشیم چگونه آن را تبدیل به کشمش کنیم پاسخ سوال بسیار ساده است این محصول در مقیاس زیاد به سه روش اصلی زیر تبدیل به کشمش می شود:
- اینکه وقتی انگور چیده شد آن را بر روی زمین باغ یا زمین آسفالت پهن می کنند تا شدت نور آفتاب محصول را طی نهایتاً ۱۵ روز تبدیل به کشمش کند.
- در روش دوم به این صورت است که انگور یا از داربست در زیر سایه آویزان می شود و یا اینکه زیر سایه آن را پهن می کنند تا کشمش سایه خشک را تولید کند.
- اما روش سوم به این صورت است که انگور به مایع تیزاب آغشته می شود که حکم نگهدارنده کشمش را داشته و باعث می شود تاریخ انقضای محصول بالا رود و سپس در مقابل آفتاب پهن می شود تا طی نهایتاً ۵ روز کشمش را پدید آورد.
با وجود اینکه سه روش بالا روش های اصلی تولید کشمش هستند اما باید بگوییم روش دیگری هم وجود دارد که در کشورهای پیشرفته تولید کشمش و انگور مرسوم است اما در کشورمان به این صورت نیست و آن استفاده کردن از دستگاهی است که مانند مایکروفر عمل می کند و انگور را درون آن برده پس از مدت زمان کوتاهی در خروجی کشمش تحویل می دهد آن هم با استفاده از اشعه و مزیت این روش این است که کمترین ضایعات را در این روش به دست خواهد داد چون با زمین، خاک و هرگونه آلودگی دیگری در تماس نخواهد بود.
شما در منزل هم می توانید این کار را انجام دهید یعنی انگور را توسط دستگاه مایکروفر تبدیل به کشمش کنید و یا اینکه بر روی سقف خود آن را پهن کنید محصول فوق به راحتی آماده می شود و یا اگر در آپارتمان هستید آن را در منزل آویزان کنید محصول سالمی که می توانید از آن استفاده های زیادی داشته باشید.
مرکز بوجاری و بسته بندی کشمش آراد
اما کشمشی که در بالا به آن پرداختیم حالا که آماده شد باغدار و کشاورز آن را از روی زمین جمع کرده و درون کیسه می اندازد و در انبار خود آن را نگهداری می کند که می تواند این محصولات را اگر به صورت طبیعی خشک شده باشند یعنی آفتاب خشک و یا سایه خشک باشند را به صورت فله ای عرضه کرده که جهت تولید مشروبات الکلی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد اما اگر به عنوان مثال محصولی که از مایع تیزاب یا دود گوگرد استفاده شده باشد باید بوجاری شود و سپس به دست مصرف کننده برسد.
اینجا کارخانه های کشمش وارد عمل می شوند و این مراکز خط تولیدی دارند که از ابتدای آن شستشوی کشمش ها شروع شده و در انتهای آن جنس اعلا و درجه یک در قالب بسته بندی کارتونی در بازار عرضه می گردد در واقع کارخانه های کشمش در ایران ماده اولیه خود را از باغدار و کشاورز تامین می کنند و ۵۰ درصد انتهایی کار را این مراکز انجام می دهند مراکزی که در شهرهای اصلی تولید کشمش مانند ملایر استان همدان، تاکستان استان قزوین، بناب و ملکان استان آذربایجان شرقی و کاشمر، خلیل آباد و قوچان استان خراسان رضوی وجود دارند.
یکی از همین کارخانه ها مجموعه ای هست با عنوان کشمش آراد که از ابتدای سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را آغاز نمود و یک فرق اساسی با سایر تولیدکنندگان در کشورمان دارد و آن این است که محصولات خود را به صورت مستقیم و بدون واسطه عرضه می کند یعنی شما در این مجموعه اگر با شماره تماس های قرار گرفته شده ارتباط بگیرید با شخص مدیر فروش این کارخانه یعنی جناب آقای مصطفی عینی ارتباط خواهید گرفت که این امکان را برایتان مهیا خواهد کرد که به صورت حضوری درب کارخانه خرید خود را انجام دهید و البته امکان فروش غیرحضوری و اینترنتی نیز برای تمامی محصولات این مرکز وجود خواهد داشت.