کشمش بدون تیزاب چیست؟
قطعاً نام تیزاب را در مورد انواع میوه های خشک شده شنیده اید. در این مقاله به این مورد می پردازیم که کشمش بدون تیزاب دقیقاً چه نوع محصولی است و یک کشمش باید چه ویژگی هایی داشته باشد که به آن بدون تیزاب گفته شود.
کشمش و انواع آن
از دیرباز و از قرن ها پیش برای اینکه بتوانند یک میوه را برای مدت زمان طولانی در انبار نگهداری کنند آن را خشک می کردند که این خشک کردن ممکن است یا در مقابل آفتاب صورت گیرد و یا در سایه بدون دخالت هیچگونه ماده یا موادی و یا اینکه ممکن است آن را به مایعی به نام تیزاب آغشته کنند و سپس در مقابل آفتاب قرار دهند که تولید کشمش با روش های متفاوت باعث می گردد کشمش با شرایط متفاوت تولید گردد.
کشورمان ایران یکی از تولیدکنندگان انواع کشمش در دنیا شناخته شده و از قرن ها پیش در زمینه تولید و فروش آن فعالیت دارد و از آنجایی که این محصول و سایر خشک شده های انواع میوه جهت صادرات بسیار مناسبند از این محصولات می توان برای صادرات در مقیاس بالایی هم استفاده نمود و کشورمان ایران نیز یکی از صادرکنندگان اصلی این محصول در دنیا به شمار می رود و وجود کارخانه های بسیاری به بوجاری و فرآوری این محصولات پرداخته و عرضه آنها را کشورهایی که این محصول را در حجم بالایی خریداری می کنند صادر می کند.
تقریباً در یک چهارم کشورمان انگور تولید می شود و در تمامی این مناطق کشمش هم تولید می شود که ممکن است این محصولات یا به صورت هسته دار باشند و یا بدون هسته، به صورت گرد و بیضی شکل باشند و یا به صورت قلمی و کشیده و یا اینکه همانطور که در بالا گفته شد به روش های مختلفی تولید گردند که همین روش متفاوت باعث تولید محصولی می شود که رنگ های متفاوتی از یکدیگر ممکن است داشته باشند. به عنوان مثال ممکن است یک نوع کشمش ظاهری تیره داشته باشد و دقیقاً همان نوع محصول با شرایط متفاوت تولید، رنگی کاملاً زرد و طلایی به خود بگیرد.
کاربرد تیزاب در انواع کشمش
یکی از نام هایی که در مورد انواع کشمش و روش تولید آن بارها شنیده ایم نام تیزاب است اما این ماده چیست و چه کاربردی دارد که باید در ادامه گفت این ماده محصولی است که دور تا دور کشمش و جداره آن را پوشانده تا محصول از شر آفات و فساد آزاد گردد و به نوعی مدت زمان طولانی تری می توان آن را نگهداری کرد در واقع وقتی که باغدار در شهریورماه انگور را می چیند اگر قرار به تولید کشمش تیزابی باشد آن را به مایع تیزاب داغ آغشته می کند آن هم به مدت چند ثانیه فقط و سپس آن را در مقابل آفتاب قرار می دهد.
وقتی که کشمش از این طریق تولید می گردد راحت می توان آن را تا یک سال در انبار ذخیره کرد که اگر صحبت از سردخانه باشد این میزان به دو سال خواهد رسید اما در بهترین حالت ممکن، کشمش از زمانی که تولید می شود تا ۶ ماه بهترین زمان مصرف آن است علی الخصوص وقتی صحبت از گرما و رطوبت باشد در این صورت شرایط نگهداری را باید به گونه ای پیش ببرید که کمترین آسیب را این محصول به خود ببیند.
البته موضوعی که باقی می ماند عموماً به کشمش هایی که از طریق مایع تیزاب تولید می شوند یعنی ابتدا به مایع تیزاب آغشته شده و سپس خشک می گردند برای اینکه رنگ محصول را روشن و طلایی کنند به آن گوگرد هم می زنند که این عمل گوگردزنی ممکن است چندین دفعه صورت گیرد تا رنگ محصول زرد شود و یا اینکه یک یا نهایتاً دوبار صورت گیرد و رنگ آن قهوه ای روشن شود که در حالت اول کشمش انگوری طلایی تولید می شود و در حالت دوم کشمش تیزابی گوگردی که هر دو محصول در کشورمان در حجم قابل توجهی هر ساله تولید می گردد.
تولید کشمش در کارخانه کشمش آراد
یکی از کارخانه های کشمش که در کشورمان از حدود ۱۰ سال پیش یعنی ابتدای سال ۱۳۹۴ شروع به فعالیت کرده است و این محصولات را هم در بازار داخل و هم امر صادرات به فروش رسانده، مجموعه تولیدی کشمش آراد است که از طریق مدیر فروش خود که پاسخگوی نیاز مشتریان است یعنی جناب آقای مصطفی عینی این محصولات را به صورت حضوری درب کارخانه و یا غیرحضوری ثبت سفارش اینترنتی در سراسر ایران عرضه می کند.
هر دو محصولی که در بالا به آن پرداختیم یعنی کشمش هایی که از طریق مایع تیزاب تولید می شوند و سپس بوجاری شده و در قالب بسته بندی کارتونی در بازار عرضه می گردند در این مجموعه تولید شده و امکان ثبت سفارش این محصولات در مقیاس بسیار بالایی برای مشتریان محفوظ است و لازم به ذکر است که بدانید اگر کشمش تیزابی گوگرد نخورد تبدیل به کشمش خرمایی خواهد شد که رنگ آن قهوه ای تیره است و اگر یک یا نهایتاً دوبار گوگرد بخورد کشمش تیزابی گوگردی تولید می شود که رنگ آن قهوه ای روشن است و کشمش بدون تیزاب به محصولی گفته می شود که بدون استفاده از آن خشک شده باشد که می توان به کشمش آفتابی یا کشمش سایه خشک اشاره نمود.
همونطور که در بالا گفتیم اگر مرحله گوگردزنی به این محصول را چندین بار انجام دهیم محصولی که تولید می شود به آن کشمش انگوری طلایی می گویند و رنگ این محصول زرد روشن خواهد بود و این کشمش فقط جهت صادرات مورد استفاده قرار می گیرد چون مردم کشورمان خیلی مایل به استفاده از محصولاتی که در حجم وسیع از دود گوگرد استفاده می کنند نیستند و این محصول مناسب برای صادرات به کشورهای عربی می باشد چون علاقه بسیار زیادی به رنگ طلایی دارند و توجه به این نکته نیز بسیار مهم است که این محصول علاوه بر تولید کشمش یعنی تبدیل انگور به کشمش در زمینه بوجاری و فرآوری و بسته بندی آن نیست چون کارخانه کشمش دارد و فعالیت داشته و صفر تا صد تولید این محصولات را تا زمانی که به دست مشتری برسد انجام می دهد و شما می توانید جهت دریافت هرگونه اطلاعات و مشاوره ای در مورد این محصولات با شماره تماس های قرار گرفته شده که مربوط به جناب آقای عینی می باشد ارتباط بگیرید.