برای صادرات کشمش باید چه کار کنیم؟
پاسخ این سوال برای اشخاصی که به دنبال خرید و تجارت کشمش هستند می تواند بسیار عالی باشد و در اینجا می توانید مشاوره های لازم را در مورد انجام این کار استعلام نمایید حال چه به صورت تلفنی با ارتباط گرفتن با شماره تماس های قرار گرفته شده در سایت و یا اینکه همین مطلب را مطالعه کنید.
کشمش در ایران
یکی از محصولات قدیمی ایران که از قرن ها پیش تولید آن انجام می گرفته، کشمش است و این محصول در واقع همان انگور خشک شده ای است که کارهای بوجاری و فرآوری حال چه به صورت سنتی و با دست کارگر و یا به صورت مکانیزه و با دستگاه های پیشرفته بر روی آن صورت گرفته و به دست شما می رسد و کشورمان ایران یکی از تولیدکنندگان اصلی این محصول در دنیا شناخته می شود.
اما اینکه چرا انگور را تبدیل به کشمش می کنند باید بگوییم خشک شدن یک میوه یکی از راه های نگهداری آن محصول برای مدت زمانی بسیار طولانی تر خواهد بود و انگور نیز دقیقاً یکی از بهترین محصولات جهت خشک کردن است چرا که فرآورده آن کاربرد بسیار زیادی دارد که می توان به آشپزی و جهت طبخ در کنار برنج و استفاده در سالاد، تولید کیک و کلوچه و شیرینی و استفاده در مشروبات الکلی مصرف بسیار زیادی نه تنها در ایران بلکه در سرتاسر دنیا دارد.
از آنجایی که در حدود یک چهارم کشورمان انگور یافت می شود خشک کردن آن نیز در این مناطق انجام می شود اما لزوماً در همه این مناطق کارخانه کشمش وجود ندارد و از مناطق اصلی که در آنها مراکز بوجاری و بسته بندی این محصولات وجود دارد می توان به تاکستان استان قزوین، ملایر استان همدان، بناب و ملکان استان آذربایجان شرقی و قوچان و کاشمر استان خراسان رضوی اشاره نمود که بیشترین میزان تولید و تامین انواع کشمش مربوط به همین مناطق است و شما اگر به دنبال خرید بهترین این محصولات باشید باید از همین مناطق خرید خود را انجام دهید.
صادرات کشمش در ایران
اما باید بپذیریم محصول کشمش محصولی است صادراتی و باید حجم قابل توجهی از این محصول هر ساله صادر گردد تا تراز موجودی آن در انتهای فصل که در تابستان است صفر گردد و کشورمان ایران نیز از صادرکنندگان کشمش در دنیا شناخته می شود و هر ساله حجم قابل توجهی از انواع کشمش از مراکزی که در بالا به آن اشاره کردیم صادرات این محصول صورت می گیرد.
اما موضوع مهمی که باعث گردیده ما به مانند گذشته چیزی در حدود ۱۵ سال پیش صادرات موفق و میزان صادرات بالایی نداشته باشیم عوامل زیر را می توان در مورد آن اشاره نمود:
- متاسفانه از سال ۱۳۹۰ که شروع تحریم های شدیدتر بر ایران اعمال گردید باعث افزایش بی حساب و کتاب مواد اولیه برای تولید هر محصولی شد که این مورد در موضع کشمش نیز حادث گردید که می توان به گران شدن کود و سم، هزینه کارگر، هزینه آبیاری اشاره نمود که همین مورد باعث به وجود آمدن دو معضل دیگر گردید که یکی این است که برخی از باغداران رو به مواد اولیه کم کیفیت آوردند که باعث گردید کیفیت محصول از نظر آزمایشگاهی بسیار پایین آید و برخی از کشورها ما را به همین راحتی به کنار زدند و مورد دیگر بالا رفتن قیمت نیز حادث گردید.
- بسته بندی کشمش در ایران در حال حاضر که در ۱۴۰۴ هستیم دقیقاً به مانند ۲۰ سال پیش همان کارتونی است با همان کیفیت و متریال و هنوز که هنوز است شکل بسته بندی درصد قابل توجهی از کارخانه های کشمش در ایران به همین صورت نیز باقی مانده است و همین مورد نیز باعث گردیده برای صادرات کشمش ما امتیاز ویژه ای نداشته باشیم.
به همین صورت است که خیلی از کشورهایی که تا ۲۰ سال پیش از ما کشمش خرید می کردند در حال حاضر میلی به خرید این محصول از ایران نمی کنند حتی تاجران ایرانی که در سایر کشورها فعالیت تجاری دارند که البته حق را کاملاً می توان به این قشر داد وقتی به کرات دیده ایم بارهایی که ارسال کرده ایم به راحتی برگشت خورده آن هم به علت دارا نبودن پارامترهای لازم برای موارد آزمایشگاهی محصول.
برای صادرات باید چه کرد؟
بگذارید خیلی راحت با شما صحبت کنیم در حال حاضر اگر قرار به تولید کشمش با همان فرمول گذشته باشد ما آینده روشنی از صادرات نخواهیم داشت چون همچنان باقی مونده سموم و آفات درون محصول دیده می شود و درصد قابل توجهی از مشتریان اروپایی، آمریکایی و یا حتی آسیایی که این مورد را جهت خرید لحاظ می کنند امکان فروش بار وجود نخواهد داشت اما در برخی از کشورها مانند کشورهای عربی حساسیت روی موارد اشاره شده در مورد محصول کمتر است به همین جهت امکان فروش به این کشورها وجود دارد.
شما باید در ادامه کارخانه ای را پیدا کنید که رفتار حرفه ای تجارت را بلد باشد بداند که نیاز مشتری چه است و نیازش را تامین کند اینکه دو پارت را بار باکیفیت بدهید و در پارت بعدی ضعیف عمل کنید موضوعی است که متاسفانه خیلی از کارخانه ها آن را رعایت نمی کنند و سهل انگاری در این مورد باعث می گردد به راحتی وجهه کشمش ایران از بین برود پس شما باید مجموعه ای را پیدا کنید که به شما این اطمینان را دهد که می توانید حتی در حین فرایند تولید بار، بازدید به عمل بیاورید.
مورد بسیار مهم دیگر این است اعتبار قیمت های انواع کشمش متاسفانه فقط ۲۴ ساعت است شاید اگر مثل کشوری مانند آمریکا صفر تا صد تولید این محصول با یک کارخانه یا سندیکای مربوط به این محصول بود ما مشکل خاصی در این مورد نداشتیم اما کارخانه های کشمش در ایران ماده اولیه خود را از باغدار و یا بهتر است بگوییم از دلال، کشمش خریداری می کنند یعنی آن محصولی که دارای دم و شاخه است و جهت بوجاری به کارخانه ها آورده می شود به همین جهت ممکن است شما امروز یک قیمتی بگیرید ولی فردا و بعد از ۲۴ ساعت افزایش قیمت به آن بخورد.