وبلاگ ما

برای کیک و کلوچه از چه کشمشی استفاده کنم؟

برای کیک و کلوچه از چه کشمشی استفاده کنم؟

این سوال خیلی از مصرف کنندگان انواع کشمش در ایران می‌ باشد که چه نوع کشمشی مناسب کیک و کلوچه و یا به صورت کلی استفاده در شیرینی جات است؟ آیا این محصول در کشورمان تولید می‌ شود یا خیر؟

انواع کشمش تولیدشده در ایران

کشورمان ایران یکی از تولیدکنندگان اصلی انواع کشمش در دنیا شناخته می‌ شود و یکی از صادرکنندگان اصلی این محصول نیز در دنیا هست چون هر ساله حدود ۲۰۰ هزار تن از این محصول تولید می‌ گردد که باید میزان قابل توجهی از آن صادر شود تا تراز موجودی این محصول در انتهای فصل صفر شود و با وجود اینکه یک چهارم کشورمان در زمینه تولید انگور فعالیت دارد لذا همین مناطق نیز عموماً انگور را خشک می‌ کنند و تبدیل به انواع کشمش می‌ کنند.

همانگونه که ما انگور هسته‌ دار داریم کشمش هسته‌ دار هم خواهیم داشت و به همان صورت انگور بدون هسته باعث تولید کشمش بدون هسته خواهد شد از طرفی این محصولات ممکن است به صورت کشیده و یا قلمی باشند و یا اینکه گرد و بیضی شکل، ممکن است سایز آنها پایین‌ تر از ۱۰ میل باشد و در برخی اوقات بالاتر از ۱۶ میل خواهد بود پس متوجه شدید که همانگونه که ما نژادهای مختلفی از انگور داریم قطعاً همین مورد باعث تولید کشمش‌ های متفاوتی در کشورمان خواهد شد.

اما یک تقسیم بندی دیگر هم در بین کشمش‌ های تولیدشده در کشورمان داریم و آن به نحوه خشک شدن این محصولات برمی‌ گردد. انگور ممکن است به روش آفتاب خشک تبدیل به کشمش شود، ممکن است از طریق روش سایه خشک و یا اینکه ابتدا به مایع تیزاب داغ آغشته شود و سپس در مقابل آفتاب قرار گیرد که هر کدام از این محصولات باعث تولید کشمش‌ های مخصوص به خود خواهد شد اما به صورت کلی کشمش‌ های ایران در دسته‌ های زیر قرار می‌ گیرند:

  1. کشمش آفتابی باعث تولید کشمش پلویی در خط تولید کارخانه‌ ها می‌ شود.
  2. کشمش تیزابی در دو حالت گوگردی و بدون گوگرد
  3. کشمش انگوری طلایی یا پلویی زرد که مناسب برای صادرات است.
  4. کشمش سبز و زرد قلمی یا آجیلی
  5. و انواع کشمش فله‌ ای که در کشورمان مناسب تولیدات مشروبات الکلی خواهد بود مانند کشمش عسکری، کشمش فخری و غیره.

برای کیک و کلوچه از چه کشمشی استفاده کنم؟

کشمش مناسب تولید کیک و کلوچه

کشمشی که مناسب تولید کیک و کلوچه و شیرینی و یا استفاده در قنادی‌ ها باشد باید بوجاری شده کارخانه باشد یعنی آن محصولی را که باغدار تولید کرد و دارای دم، شاخه، سنگریزه است به کار قنادی‌ ها نخواهد خورد و باید این محصولات وارد کارخانه شده و کارهای بوجاری و بسته‌ بندی روی آن انجام گرفته و تبدیل به آن محصول درجه یک و شسته شده‌ ای می‌ شود که به دست مشتری در سراسر ایران می‌ رسد.

از طرفی محصول اشاره شده باید بدون هسته باشد و سایز آن زیر ۹ میل در نظر گرفته شود چون در طی مراحل پخت، ظاهر محصول درشت‌ تر شده و اگر شما جنس اولیه را درشت خریداری کنید خروجی کار خوب از آب در نخواهد آمد که البته هم توجه داشته باشید کشمش اشاره شده باید دارای قند بالایی باشد و برخی از مناطق کشورمان که در زمینه تولید انواع کشمش فعالیت دارند شیرینی و درصد قند محصولات آنها بسیار بالا است مانند تاکستان استان قزوین.

اما اگر قرار باشد محصولی را نام ببریم که مناسب تولید کیک، کلوچه و شیرینی باشد باید بگوییم کشمش پلویی آفتابی در اولویت اول است محصول سرخ رنگی که تمامی شرایط بالا را داراست و در ادامه امکان استفاده کردن از کشمش تیزابی گوگردی و یا حتی بدون گوگرد نیز هست اما اولویت اول قنادان در سراسر ایران همان نمونه‌ ای است که از بوجاری کشمش آفتابی در خط تولید کارخانه‌ ها به دست می‌ آید و آن محصولی را که باغدار تولید کرد و دارای دم، شاخه، سنگریزه و ضایعات است را بر روی خط تولید کارخانه می‌ ریزند و پس از کارهای بوجاری، شستشو و دم‌ گیری تبدیل به آن محصول درجه یکی می‌ کنند که به دست مشتری می‌ رسد.

برای کیک و کلوچه از چه کشمشی استفاده کنم؟

کشمش پلویی آفتابی با برند آراد

یکی از کارخانه‌ های کشمش در کشورمان که در شهر تاکستان استان قزوین هم قرار دارد و تولیدات متنوعی از جمله کشمش پلویی آفتابی و حتی تیزابی در دو حالت گوگردی و بدون گوگرد را تولید می‌ کند کارخانه کشمش آراد بوده که در شهرک صنعتی خرمدشت این شهر واقع شده است و علاوه بر برند اشاره شده ۴ برند دیگر نیز در اختیار دارد و از همه آنها هم جهت فروش در بازار داخل هم جهت صادرات استفاده می‌ کند.

توجه داشته باشید علاوه بر توضیحاتی که در بالا گفتیم یعنی بهترین کشمش برای تولید کیک، کلوچه و شیرینی در نظر داشته باشید برای برخی از مشتریانمان که کم هم نیستند محصول دیگری با عنوان کشمش قنادی هم در سبد تولیدات این کارخانه هست که محصول اشاره شده حدود ۲۵ درصد ارزان‌ تر از نمونه پلویی آفتابی می‌ باشد البته به همان اندازه نیز کیفیت آن پایین‌ تر خواهد بود اما مناسب اشخاصی است که جنس درجه یک و شیرین، بدون غوره و تولید شده با پارامترهای موجود که در بالا گفتیم را داشته باشد.

کشمش اشاره شده به نوعی نمونه‌ ای با درجه پایین‌ تر از مخلوط کشمش پلویی آفتابی، تیزابی گوگردی و بدون گوگرد است و اتفاقاً فروش خیلی خوبی هم دارد چون همه شرکت ها و مراکز تولید محصولات اشاره شده امکان خرید محصول پلویی آفتابی که البته اعلا نیز می‌ باشد را ندارند و با خرید محصول قنادی می‌ توانند هم نیازشان را تامین کنند هم اینکه با قیمتی خیلی ارزان‌ تر به کشمش مورد نظر دسترسی داشته باشند. توجه داشته باشید محصول اشاره شده چوب، ضایعات، دم و سنگریزه نخواهد داشت و از این بابت نگرانی برای خرید آن از جانب مشتریان وجود ندارد که البته ویژگی برتر این مجموعه این است که امکان خرید حضوری را در کارخانه به مشتریان می‌ دهد و شما می‌ توانید پس از بازدید بار ثبت سفارش را انجام دهید.

برای کیک و کلوچه از چه کشمشی استفاده کنم؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا