در این مقاله در مورد اینکه بهترین کشمش برای عرق گیری چه کشمشی است صحبت می کنیم. طبیعتاً یکی از موارد مصرف هر نوع کشمشی در ایران استفاده در تولید مشروبات الکلی می باشد و البته مصارف آبگیری و مشتری نیاز است در مورد این محصولات اطلاعات کافی داشته باشد.
کشمش و موارد مصرف آن
یکی از محصولاتی که از قرن ها پیش در کشورمان تولید می شده است و موارد مصرف متعددی دارد کشمش نامیده می شود که در واقع این محصول از خشک کردن انگور به دست آمده و این روش یعنی خشک کردن هر میوه ای یکی از روش های نگهداری آن محصول برای مدت زمان طولانی است به گونه ای که می توان حتی کشمش را تا یک سال در انبار به راحتی ذخیره کرد آن هم بدون یخچال یا هرگونه دستگاه دیگری.
کشمش موارد مصرف متعددی دارد که می توان از اصلی ترین آن استفاده در آشپزی، در تولید کیک و کلوچه و شیرینی و استفاده در سالاد و طبخ در کنار برنج اشاره نمود که البته مصارف دیگری نظیر تولید سرکه، شیره کشمش و مشروبات الکلی را اشاره کرد و با توجه به اینکه کشمش های متفاوتی در کشورمان تولید می شود می توان مصارف گوناگونی هم برای آن در نظر گرفت. به عنوان مثال کشمش سبز و زرد قلمی که در کاشمر و خلیل آباد استان خراسان رضوی تولید می شود و مناسب تازه خوری و استفاده در آجیل از این محصول استفاده می گردد.
مناطق متعددی هست که در کشورمان کشمش تولید می کنند که از اصلی ترین آن می توان به تاکستان استان قزوین، ملایر استان همدان، بناب و ملکان استان آذربایجان شرقی، قوچان و کاشمر استان خراسان رضوی، اراک و خنداب استان مرکزی، زنجان و ابهر استان زنجان و بوانات و منطقه دشمن زیاری استان فارس اشاره نمود که در تمامی این مناطق صرفا کارخانه کشمش وجود ندارد و این مراکز آن کشمشی را که باغدار و کشاورز تولید کرد و دارای دم و شاخه و ضایعات را به کارخانه آورده و در واقع فرآیند بوجاری را روی آن انجام می دهد که کارهایی نظیر دم گیری، شستشو، سورت کردن و بسته بندی را شامل می شود.
کشمش و عرق گیری
اما همانطور که در بالا گفته شد یکی از مصارف انواع کشمش عرق گیری و تولید مشروبات الکلی است که از قرن ها پیش این روند مرسوم بوده است نه فقط در ایران بلکه در سرتاسر دنیا از این مورد استفاده می کنند که از فرآیند تخمیر کشمش مشروبات الکلی به دست خواهد آمد اما آیا از هر نوع کشمشی می توان برای این مورد استفاده کرد یا اینکه فقط در مواردی خاص برای این مورد استفاده می گردد که در ادامه بیشتر به این مورد می پردازیم.
به صورت کلی توجه داشته باشید باید از محصولاتی برای این مورد استفاده کرد که به صورت طبیعی عملیات خشک شدن آن انجام شده باشد که در ایران این دو روش شامل آفتابی کردن و سایه خشک کردن است. انگور پس از چیده شدن باید در مقابل آفتاب پهن شود و یا اینکه در سایه از داربست آویزان گردد تا عمل خشک شدن آن انجام گیرد در واقع باید توجه داشته باشید برای موارد آبگیری محصول تا جای امکان باید به تیزاب، گوگرد و یا روغن پارافین آغشته نشده باشد چون این موارد باعث می گردد که خروجی کار بسیار نامناسب از آب در بیاید و یا حتی در مواردی بسیار خطرناک می باشد که می توان حتی به کوری چشم و یا مرگ و میر نیز اشاره کرد.
توجه به این نکته ضروری است که هر چقدر محصول کم دانه یا بی دانه باشد برای تولید مشروبات الکلی بسیار مناسب تر است و در ادامه توجه داشته باشید قند محصول یکی از آیتم های اصلی در مورد استفاده بهتر از کشمش می باشد یعنی هر چقدر کشمش دارای قند بالاتر بوده و شیرین تر باشد خروجی کار درصد بالاتری می دهد که از این حیث تولیدات تاکستان استان قزوین رتبه اول را در کشورمان به خود اختصاص می دهند و شیرین ترین کشمش های ایران مربوط به این منطقه از ایران می باشد.
خرید بهترین کشمش عرق گیری
اگر شمای مشتری که تا اینجای مقاله را مطالعه کردید مصرف کننده باشید و به دنبال خرید بهترین کشمش عرق گیری باشید که تمامی شرایط بالا را داشته باشد در این مجموعه یعنی کارخانه کشمش آراد می توانید نیازتان را برطرف کنید مجموعه ای که از سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را شروع کرده و از همان ابتدا علاوه بر اینکه امکان خرید حضوری را برای تمامی مشتریان در کارخانه فراهم کرده بلکه امکان اینکه شما به صورت اینترنتی و غیرحضوری ثبت سفارش کنید نیز وجود دارد و یکی از تولیدات همین کارخانه همین کشمش عرق گیری یا آبگیری می باشد.
به صورت کلی و با ذکر مشخصاتی که در بالا به آن پرداختیم در پایین به آن می پردازیم را می توانیم به عنوان کشمش مناسب عرق گیری در این مجموعه عرضه کنیم. البته توجه داشته باشید محصولات متفاوتی را هم می شود برای این کار به فروش رساند که به عنوان مثال در بازار از پشت لیزری کشمش خرمایی در کارخانه ها استفاده می کنند و در میان آن غوره می ریزند و آن غوره را به شیره شکر آغشته کرده و در میان بار قاطی می کنند محصولی که فقط قیمت پایینی دارد اما خروجی مناسب و مساعدی نخواهد داشت نه از نظر طعم و عطر و نه از نظر بو و میزان درصد الکل خروجی، اما آن کشمش هایی که برای این کار بسیار عالی هستند در پایین به آن اشاره می کنیم:
- کشمش آفتابی پوکتین دار یعنی همان انگور خشک شده باغدار که نهایتاً با دست باغدار تمیز و مرتب می شود، این محصول به صورت بدون هسته می باشد.
- اگر همین محصول بالا را در خط تولید کارخانه ها بریزیم و کارهای بوجاری را روی آن انجام دهیم پوکتین آن از بین خواهد رفت اما قبل از اینکه به آن روغن پارافین زده شود توسط دستگاه سورتینگ به کنار زده می شود یعنی تمام مشخصات محصول بالایی را خواهد داشت فقط پوکتین ندارد.
- کشمش عسگری و فخری هسته دار که این محصول همیشه از نمونه بدون هسته مورد اول ارزان تر می باشد آن هم به خاطر هسته دار بودن که این محصول نیز به صورت دستی تمیز و مرتب می شود.