روزی چند عدد کشمش بخوریم تا برای سلامتی مفید باشد؟
قطعاً این سوال خیلی از مصرف کنندگان این محصول ارزشمند است تا بدانند تا چه میزان از این محصول استفاده کنند می تواند ضرری برای انسان نداشته باشد. مطالعه این مقاله تا انتها می تواند برای خیلی از مخاطبین سودمند باشد.
کشمش و انواع آن
یکی از محصولاتی که در کشورمان در حجم بسیار زیادی هر ساله تولید می شود، انگور و خشک شده آن کشمش نام دارد که کشورمان ایران یکی از تولیدکنندگان اصلی این محصول در دنیا شناخته شده و زمانی جزء سه صادرکننده برتر این محصولات شناخته می شد اما در حال حاضر به علت ناترازی قیمت ارز در کشورمان و اینکه رابطه ایران از نظر سیاسی و حتی اقتصادی با خیلی از کشورها دچار چالش شده به سختی جزء ۱۰ تای اول صادرکننده کشمش در دنیا قرار می گیرد.
با توجه به اینکه خشک کردن هر نوع میوه ای یکی از تکنیک های نگهداری آن برای مدت طولانیست انگور نیز یکی از همین میوه ها بوده که به راحتی می توان یا در آفتاب آن را خشک کرد یا در سایه و یا اینکه ابتدا به مایع تیزاب داغ آغشته شود و سپس در مقابل آفتاب قرار گیرد و محصول اشاره شده تولید می گردد و درون کیسه و گونی بسته بندی محصول اشاره شده صورت گرفته و چون دارای دم، شاخه، ضایعات و هرگونه اضافات دیگری ممکن است باشد کارخانه های کشمش فروخته می شود.
اما اینکه در کشورمان چه کشمش هایی تولید می شود باید بگوییم به همان اندازه که ما انواع انگور در ایران داریم طبیعتاً انواع کشمش هم خواهیم داشت که به صورت کلی تقسیم بندی آنها به این صورت است که یا آنها هسته دار هستند و یا بدون هسته و یا اینکه یا به صورت قلمی و کشیده هستند و یا اینکه به صورت گرد و بیضی شکل ولی به صورت کلی انواع این محصول را باید در پایین به آن اشاره می کنیم:
- کشمش سبز و زرد قلمی
- کشمش تیزابی در دو حالت گوگردی و بدون گوگرد
- کشمش آفتابی که خروجی آن در کارخانه تبدیل به کشمش پلویی سرخ می شود.
- کشمش انگوری طلایی که برای صادرات بسیار مناسب است.
- انواع مویز که ممکن است یا کشیده باشند یا گرد و بیضی شکل از جمله فخری، رطبی و شانی
- و انواع کشمش آفتابی که مناسب برای مصارف آبگیری می باشد نظیر کشمش عسگری.
وظیفه کارخانه های کشمش در ایران چیست؟
در بالا گفتیم آن محصولی را که دارای ضایعات است به کارخانه های کشمش فروخته می شود اما این مراکز محصولات اشاره شده را درون خط تولید ریخته و کارهای شستشو، دم گیری، سورت کردن، روغن زنی و در انتها بسته بندی که عموماً به صورت کارتونی است روی آن صورت گیرد پس باید گفت کارخانه های کشمش صفر تا صد تولید این محصولات را به عهده ندارند و در واقع تمیز و سورت کننده این محصولات می باشند یعنی ۵۰ درصد انتهایی تولید این محصولات را این مراکز انجام می دهند.
اگر قرار باشد مناطقی را در کشورمان نام ببریم که بیشترین میزان کارخانه های کشمش در آن قرار دارند باید بگوییم که این مراکز باید در جاهایی مستقر شوند که تولیدکننده کشمش باشد وگرنه صرفه ندارد که شما از شهر دیگری که تولیدکننده کشمش نیست بخواهید در آنجا کارخانه بزنید چون طبیعتاً هزینه های حمل به آن محصولی که قصد خریداری آن را به صورت فله دارید خواهد خورد و این طبیعتاً در قیمت نهایی تاثیرگذار خواهد بود.
اما اگر قرار باشد مهمترین مناطقی که در آن کارخانه کشمش وجود دارد را نام ببریم باید بگوییم که تاکستان استان قزوین، ملایر استان همدان، بناب استان آذربایجان شرقی (البته در ملکان این استان نیز کشمش به وفور یافت می شود اما کارخانه های کشمش در این منطقه کمتر از سه عدد می باشند.) و قوچان و کاشمر استان خراسان رضوی را باید نام برد که به صورت کلی بیش از سه چهارم تمامی کارخانه های کشمش در همین چند منطقه در کشورمان وجود دارند.
چند عدد کشمش در روز بخوریم تا برای سلامتی مفید باشد؟
حال به سوال اصلی این مقاله می پردازیم که باید در روز چند عدد کشمش مصرف نمود تا برای سلامتی مفید باشد؟
با توجه به میزان کالری که در این محصول وجود دارد و با توجه باز هم به این مورد که ما در مورد شخصی صحبت می کنیم که مشکلی از بابت مریضی و امراض مختلف در بدن نداشته و کاملاً نرمال است باید بگوییم که در هر روز تا ۴۰ گرم می شود از این محصول استفاده کرد که بنا به سایز این نوع محصولات که ممکن است ریز، متوسط و یا درشت باشند به صورت میانگین تا ۸۰ عدد از این محصول می تواند مفید باشد.
به صورت کلی از انواع کشمش جهت مصارف تازه خوری به عنوان آجیل، پخت در کنار برنج، تولید کیک و کلوچه و شیرینی، استفاده در سالاد و حتی مصارف آبگیری به وفور در کشورمان مورد استفاده قرار می گیرد ولی باز هم می گوییم اگر انسانی به عنوان مثال دچار امراضی نظیر دیابت باشد باید مراقب استفاده از این محصولات باشد حتی اگر قند آن طبیعی بوده و به اصطلاح ممکن است برای سلامتی مضر نباشد اما در واقع به این صورت نیست.
توجه داشته باشید شما که مصرف کننده جزء این کشمشها هستید باید آن را از فروشگاه های زنجیره ای و سوپر مارکت ها خریداری کنید و کم پیش می آید که به صورت فله از این محصول موجود باشد و عموماً این محصولات در قالب بسته بندی های سلفونی ۴۰۰ و ۸۰۰ گرمی از شرکت های واسطه ای نظیر برتر، گلستان و گلها که آن را از کارخانه های کشمش خریداری می کنند و آنها را درون بسته بندی خود در بازار عرضه کرده و به دست مشتری می رساند پس توجه داشته باشید همانگونه که کارخانه های کشمش ۵۰ درصد کار تولید یک کشمش را در کشورمان انجام می دهند که همان فرآوری آن است شرکت های نامبرده نیز فقط بسته بندی آن را انجام می دهند و عملاً در تولید دخالتی ندارند.