فروش عمده کشمش انگور پلویی طلایی در سال ۱۴۰۴ که یکی از اصلی ترین محصولات صادراتی کشورمان می باشد در این مرکز به صورت مستقیم از کارخانه تا اینکه به دست مشتریان خود برسد آغاز شده است.
فروش عمده کشمش پلویی زرد با بهترین قیمت
کشمش پلویی زرد یا طلایی یکی از محصولات صادراتی کشورمان محسوب می شود که علاوه بر تولید آن در کشورمان کشورهایی نظیر ازبکستان و آمریکا از تولیدکنندگان این محصول در دنیا شناخته شده و در حال حاضر که به نوعی به خاطر شرایط کشورمان در دنیا درصد قابل توجهی از مشتریان خارجی این کشمش ایرانی به جای خرید آن از ایران، از دو کشور اشاره شده نیاز خود را تامین می کنند.
محصول اشاره شده از این جهت به طلایی مشهور شده است که رنگ آن زرد است و به علت میزان گوگردزنی بالا به این رنگ در می آید و اصطلاح پلویی نیز برای خیلی از کشمش ها استفاده می شود که باید این تعاریفی که در ادامه به آن می پردازیم در مورد آن صدق کند. محصول بدون هسته و بدون دانه باشد سایز آن ۸ و ۹ میل باشد و ظاهر آن نیز گرد و بیضی شکل باشد به همین جهت به آن پلویی می گویند که البته ما رنگ های مختلفی از این کشمش در کشورمان داریم که باید به رنگ زرد و طلایی، قهوهای روشن که به آن تیزابی گوگردی می گویند، قهوه ای تیره که به آن خرمایی می گویند و سرخ که به آن پلویی آفتابی می گویند هم در اختیار داریم و هر کدام بازار مخصوص به خود را دارد.
فروش عمده کشمش پلویی طلایی یا زرد رنگ که قیمت آن به تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷ عبارت است از:
- کشمش پلویی زرد تولید بناب، ملکان و مراغه کیلویی ۱۳۵۰۰۰ تومان
- کشمش پلویی زرد تولید تاکستان و ملایر کیلویی ۱۱۵۰۰۰ تومان
در این مرکز که خود کار تولید و بسته بندی انواع کشمش را در کارخانه انجام می دهد آغاز شده است. باید این مورد را یادآوری کنیم که اعتبار تمامی قیمت های اعلام شده تنها ۴۸ ساعت است.
انواع کشمش پلویی در کشورمان
در کشورمان ۳ نوع کشمش پلویی موجود داریم که به ترتیب عبارت است از:
- کشمش پلویی آفتابی که به رنگ مشکی و از تولیدات تاکستان و بوانات و ملایر بوده و بیشتر برای فروش داخل کاربرد دارد تا صادرات.
- کشمش پلویی تیزابی که قهوه ای رنگ و از تولیدات ملایر و قوچان و تاکستان بوده و هم برای صادرات و هم فروش در بازار داخل کشورمان کارایی دارد.
- کشمش پلویی زرد که بیشتر برای صادرات بوده و از تولیدات بناب، ملکان، مراغه، تاکستان قزوین و ملایر می باشد.
به کشمش پلویی طلایی، کشمش زرد یا انگوری و نیز گلدن (GOLDEN) نیز می گویند.
باید این مورد را بدانید که از میان انواع کشمش پلویی که در بالا به آن پرداختیم پلویی سرخ یا پلویی آفتابی فقط جهت فروش در بازار داخل کاربرد دارد، پلویی زرد یا طلایی که موضوع مورد بحث این مقاله است فقط جهت صادرات مورد استفاده قرار می گیرد و پلویی قهوه ای در هر دو حالت گوگردی و بدون گوگرد هم در بازار داخل می توان آن را عرضه نمود و هم در بازار صادراتی و توجه به این نکته باید داشته باشید محصولی برای صادرات مناسب است که تاریخ انقضای بالایی برای آن متصور شد که در مورد محصولات صادراتی که به آن پرداختیم تاریخ انقضا یک سال درج می شود که به علت استفاده کردن از مایع تیزاب و حتی دود گوگرد است که خاصیت آفت کشی دارد.
باید توجه داشته باشید بیشترین میزان تولید انواع کشمش پلویی در تاکستان استان قزوین، ملایر استان همدان و بناب و ملکان استان آذربایجان شرقی و قوچان استان خراسان رضوی است و با وجود اینکه تقریبا در تمامی مناطق کشورمان که انگور در اختیار دارند کشمش هم تولید می شود اما در خیلی از مناطق، کارخانه بوجاری کشمش وجود ندارد و چون محصول پلویی خروجی کارخانه ها می باشد آن را در مناطقی باید پیدا کنیم که این مراکز وجود داشته باشند که در واقع همان مناطقی است که در این بند به آن اشاره نمودیم.
وضعیت قیمت کشمش طلایی در سال ۱۴۰۴
باید تعارف را کنار گذاشت، وضعیت کشمش ایرانی که زمانی جزء ۳ صادرکننده اصلی این محصول در دنیا بودیم اصلا خوب نیست و جالب تر اینکه با تصمیمات اشتباه مسئولین امر وضعیت این محصول روز به روز بدتر از گذشته نیز شده است. ترسمان از این است که نکند عاقبت پسته برای کشمش ایران نیز تکرار گردد. دو عامل اصلی را برای قیمت انواع کشمش در سال ۱۴۰۴ در نظر داشته باشید:
- میزان موجودی که در فصل بهار مشخص خواهد شد.
- آشفتگی بازار ارز بر این محصول صادراتی قطعا تاثیر می گذارد.
قطعاً در سال جدید هم افق روشنی روی صادرات و فروش کشمش نخواهیم دید وقتی می بینیم تیم اقتصادی جدید دولت برنامه خاصی ندارد و جز به افزایش نرخ ارز به چیز دیگری فکر نمی کند و متاسفانه هر روز شاهد این هستیم که کشمش ایرانی در حال نابود شدن است در صورتی که می توانستیم ارز قابل توجهی به کشور هر ساله وارد کنیم محصولی که در سطح کلان در کشورمان تولید می شود و از نظر میزان تولید جز سه تولیدکننده برتر در دنیا هستیم اما جزء رتبه های اول در صادرات کشمش نیستیم ولی زمانی تا همین ۱۰ سال پیش جز سه صادرکننده برتر این محصول بودیم.
به راحتی می شود این مشکل را حل کرد ولی تلاش جدی در این مورد مشاهده نمی شود متاسفانه کشمش ایران به مانند خیلی از محصولات دیگر به حال خود رها شده است و نرخ کشمش فله یا ماده اولیه کارخانه ها را دلال تعیین می کند و به علت چند نرخی بودن نرخ ارز هم کارخانه دار تکلیف خود را نمی داند. با توجه به این شرایط قطعاً سال آینده یعنی ۱۴۰۴ هم شرایط مساعد و مناسبی برای محصول ایرانی ارزشمند وجود نخواهد داشت.
در حال حاضر قیمت این محصول ارزشمند در مقایسه با رقبای دیگر جهانی گران می باشد و جالب اینکه اثرات سوء این افزایش قیمت را همه به خوبی می بینند ولی کاری نمی کنند. برای روشن شدن این مطلب مثالی می زنیم:
میزان صادرات کشمش به حدی پایین آمده است، که یکی از تولیدکنندگان اصلی این محصول در کشورمان، کارگران خود را از حالت دائمی به روزمزد در آورده است چون نمی تواند تمام حقوق آنان را پرداخت کند.