وبلاگ ما

کشمش آفتاب خشک چگونه تولید می شود؟

کشمش آفتاب خشک یکی از انواع این محصولات می‌ باشد که در کشورمان هر ساله در حجم قابل توجهی تولید می‌ گردد و تقریباً در هر منطقه‌ ای از کشورمان که انگور در اختیار دارند این محصول را نیز تولید می‌ کنند اما در اینجا به این مورد می‌ پردازیم که چگونه این محصول تولید می‌ شود؟

کشمش آفتاب خشک

کشمش آفتاب خشک یا آفتابی یکی از انواع محصولاتی می‌ باشد که در کشورمان تولید می‌ گردد و همانگونه که از نامش پیداست انگور توسط نور خورشید و آفتاب تبدیل به کشمش می‌ شود در واقع وقتی که انگور چه دانه‌ دار باشد و چه بدون دانه در شهریورماه چیده شد یکی از راه‌ های تبدیل این محصول به کشمش که خشک شده آن است نور آفتاب می‌ باشد که ممکن است این محصول را یا در زمین باغ پهن کنند یا اینکه بر روی آسفالت این کار صورت گیرد و محصول اشاره شده طی ۱۵ روز تولید خواهد شد.

در واقع نور خورشید برای تبدیل انگور به کشمش بسیار ارزان قیمت تمام خواهد شد چون قرار نیست باغدار هزینه‌ ای برای تولید آن بپردازد اما توجه به این دو نکته بسیار مهم است که:

  • اولاً باغدار یا کشاورز برای تولید محصول اشاره شده باید کنار محصول خود نگهبانی دهد علی الخصوص شب تا صبح تا بارش دچار دستبرد نشود.
  • مورد دوم اینکه اگر طی آن ۱۵ روز باران ببارد ممکن است خسارت‌ های جبران ناپذیری به محصول اشاره شده وارد گردد به گونه‌ ای که ممکن است قیمت محصول تولیدشده ۲۵ درصد ارزان‌ تر از نمونه اصلی به فروش گردد یعنی در واقع محصول با ۲۵ درصد ضرر تولید خواهد شد.

همین ویژگی در دسترس عموم بودن باعث گردیده تقریباً در هر منطقه‌ ای از ایران که انگور در اختیار دارد این محصول نیز تولید شود محصولی که وقتی تولید شد می‌ توان برای تولید کشمش پلویی در کارخانه‌ ها مورد استفاده قرار گیرد و نیز هرگونه کشمش آفتاب خشکی چه دانه‌ دار و چه بدون دانه برای تولید الکل و مصارف آبگیری نظیر سرکه بسیار مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

کشمش آفتاب خشک چگونه تولید می شود؟

تولید کشمش آفتاب خشک در تاکستان قزوین

یکی از مناطق اصلی تولیدکننده کشمش آفتاب خشک در کشورمان تاکستان استان قزوین است این منطقه که به همراه شال، نرجه، اسفرورین و ضیاء آباد قطب تولید انواع کشمش آفتاب خشک در استان قزوین می‌ باشند و از نظر مرغوبیت و عیار بار رتبه اول کشورمان را در اختیار دارد محصولاتی که از هم از نظر ظاهر و هم از نظر شیرینی کشمش در کشورمان بهترین هستند و خریداران بسیاری از سراسر ایران به صورت حضوری و چه غیرحضوری سفارش خود را از این منطقه تامین می‌ کنند.

همانگونه که گفتیم از کشمش آفتاب خشک برای تولید کشمش پلویی هم استفاده می‌ شود همان محصولی که در آشپزی و طبخ در کنار برنج و استفاده در سالاد و تولید کیک و کلوچه و شیرینی بسیار مورد استفاده قرار می‌ گیرد در واقع روش کار به این صورت است آن محصول آفتاب خشک البته بدون هسته‌ ای که دارای دم، شاخه و سنگریزه است به کارخانه‌ ها فروخته می‌ شود و این مراکز کار بوجاری و فرآوری این محصولات را انجام می‌ دهند کارهایی نظیر شستشو، دم گیری، سورت کردن، روغن زنی و در انتها بسته‌ بندی تا تبدیل به همان محصولی شود که به دست خریدار می‌ رسد.

اما آن نمونه‌ هایی که هنوز وارد کارخانه نشده که به آن کشمش فله ای می‌ گویند و درون کیسه و یا گونی عموماً آنها را خریداری می‌ کنیم همان کشمش‌ هایی هستند که می‌ توانند جهت مصارف آبگیری مورد بهره‌ برداری قرار بگیرند و در این محصولات به این صورت است که هر چقدر قند کشمش بالاتر باشد خروجی کار نیز قوی‌ تر خواهد بود به همین جهت تولیدکنندگان محصول اشاره شده به دنبال خرید کشمش از منطقه تاکستان هستند تا بیشترین بازده و خروجی را از محصول اشاره شده به دست آورند محصولاتی که با وجود اینکه ممکن است دم، شاخه یا سنگریزه داشته باشند اما ممکن است تا مطابق با سفارش مشتری به صورت دستی و سنتی تمیز شده و به این صورت به دست خریدار برسد.

کشمش آفتاب خشک چگونه تولید می شود؟

کشمش آفتاب خشک در کارخانه کشمش آراد

یکی از کارخانه‌ های کشمش در کشورمان که در شهر تاکستان استان قزوین و همانطور که در بالا عنوان شد برترین تولیدکننده انواع کشمش آفتاب خشک در کشورمان قرار دارد و این محصول را هم در نمونه بوجاری شده در کارخانه که به آن پلویی آفتابی می‌ گویند و هم به فله‌ ای که برای مصارف آبگیری مورد استفاده قرار می‌ گیرد و در کیسه بسته‌ بندی می‌ شود در اختیار داشته و فروش آن را در سراسر ایران انجام می‌ دهد.

توجه داشته باشید کشمش آفتاب خشک در هر دو حالت بوجاری شده و نشده مناسب صادرات نیست چون از مواد نگهدارنده‌ ای نظیر تیزاب یا گوگرد در آن استفاده نمی‌ شود و به صورت کلی در فصول سرد مشکلی از بابت نگهداری آن وجود ندارد اما در فصول گرم یعنی بعد از عید متاسفانه شرایط نگهداری این محصول بسیار سخت خواهد شد و باید در جای خنک باشد و نهایتاً دو ماهه استفاده گردد چون به علت دارا بودن قند طبیعی قطعاً محصول دچار کرم زدگی و طبیعتاً پروانه شدن خواهد شد.

اگر به دنبال خرید کشمش پلویی آفتابی باشید این محصول در قالب کارتون ۹ کیلویی یا هشت و نیم خالص در بازار ایران در تمامی کارخانه‌ های کشمش در تاکستان عرضه می‌ گردد و ممکن است این محصول را در قالب بسته‌ بندی‌ های سلفونی ۴۰۰ گرمی یا ۸۰۰ گرمی از برندهایی نظیر برتر یا گلها و گلستان در فروشگاه‌ های زنجیره‌ ای هم خریداری کنید اما اگر قصد خرید محصول آبگیری را داشته باشید توجه به این نکته بسیار ضروریست چون محصول اشاره شده فاقد هرگونه مواد نگهدارنده بوده و شسته نمی‌ شود و مانند محصول پلویی آفتابی در کارخانه، به آن روغن پارافین نمی‌ زنند بهتر است درون کیسه و در گونی بسته‌ بندی این محصولات انجام شود تا گردش هوا بین محصول باعث گردد به راحتی کشمش فاسد نشود.

کشمش آفتاب خشک چگونه تولید می شود؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا