وبلاگ ما

کشمش انگوری چگونه تولید می شود؟

کشمش انگوری یکی از انواع این محصولی می‌ باشد که در کشورمان در حجم قابل توجهی هر ساله تولید می‌ شود اما اینکه چگونه تولید می‌ شود شاید سوال برخی از مصرف کنندگان و خریداران این نوع محصول باشد که در اینجا به این مورد کامل خواهیم پرداخت که جریان تولید این کشمش چگونه است؟

کشمش انگوری

کشمش انگوری، کشمش کالیفرنی، کشمش پلویی زرد یا کشمش طلایی محصولی است که در کشورمان هر ساله تولید می‌ گردد و از رقیبان تولید این کشمش در دنیا می‌ توان به آمریکا و ازبکستان اشاره نمود و اشاره کالیفرنی و اطلاق آن به این محصول دقیقاً به همین علت است که در ایالت کالیفرنیای آمریکا این محصول در حجم قابل توجهی هر ساله تولید می‌ شود و مشتریان خاص خود را دارد که در کشورمان این محصول نیز به مانند کشمش آفتابی، کشمش تیزابی و کشمش سبز و زرد قلمی تولید شده و از آن بیشتر جهت صادرات بهره‌ برداری می‌ کنند.

موثرترین راهی که می‌ توان به راحتی این کشمش را شناخت این است که رنگ آن زرد و طلایی است و به راحتی از سایر کشمش‌ ها متمایز می‌ شود اما جالب است که بدانید آن انگوری که برای تولید کشمش آفتابی یا تیزابی مورد استفاده قرار می‌ گیرد برای این محصول نیز مورد بهره‌ برداری قرار می‌ گیرد که همان نمونه بدون هسته یا بدون دانه بوده و ممکن است یا با آفتاب مستقیماً خشک شده باشد و یا اینکه ابتدا به مایع تیزاب آغشته شود و سپس با آفتاب، عمل خشک شدن انجام گیرد.

به صورت کلی توجه داشته باشید کشمش انگوری محصولی است که فقط برای صادرات است و به ندرت پیش می‌ آید که آن را برای بازار داخل مورد بهره‌ برداری قرار دهند مگر اینکه به عنوان مثال سفارش یک مشتری اگر ۵۰ تن باشد یک کارخانه دقیقاً ۵۰ تن را آماده نمی‌ کند و ممکن است چند تن خرید آن کشمش فله‌ ای که وارد کارخانه کرده و روی آن بوجاری و سورت انجام داده باقی بماند که در این صورت آن را برای فروش در بازار داخل ممکن است عرضه کند و به صورت کلی چون در این محصول از دود گوگرد به فراوانی استفاده می‌ گردد خیلی از مردم کشورمان مایل نیستند آن را استفاده کنند.

کشمش انگوری چگونه تولید می شود؟

کشمش انگوری چگونه تولید می شود؟

اما اینکه این محصول چگونه تولید می‌ شود باید ابتدا بگوییم که ما دو گونه کشمش انگوری در کشورمان داریم که یکی جنس باکیفیت و اعلا است و مناسب برای صادرات به کشورهای عربی متمول و دیگری همین محصول است اما با روش تولید دیگر که کیفیتی پایین‌ تر از این محصول را به ما تحویل می‌ دهد و مناسب برای بازارهایی نظیر کشور عراق می‌ باشد اما اگر قرار باشد روش‌ های تولید این کشمش را بیان کنیم در پایین این دو مورد را ذکر خواهیم کرد:

  1. مورد اول اینکه انگور پس از چیده شدن در شهریورماه ابتدا به مایع تیزاب داغ به مدت چند ثانیه آغشته می‌ شود و سپس آن را از بارگاه یا داربست‌ های فلزی و چوبی آویزان می‌ کنند سپس زیر آن گوگرد آتش می‌ زنند تا دود گوگرد به نواحی مختلف کشمش برسد. در این روش کیفیت بالایی از کشمش انگوری را تولید خواهد کرد و یکنواختی رنگ زرد در آن بسیار زیاد است محصولی که در بناب و ملکان و مراغه استان آذربایجان شرقی و تاکستان استان قزوین به این روش این کشمش را تولید می‌ کنند.
  2. اما روش دوم اینکه ابتدا انگور به مانند بالا پس از اینکه به مایع تیزاب آغشته شد اما به جای آویزان کردن محصول از داربست آن را درون جعبه گذاشته دور جعبه را پلاستیک می‌ گیرند و سپس گوگرد را درون پلاستیک آتش می‌ زنند که در این صورت کیفیت بالایی از این کشمش را به دست نخواهد داد و رنگ‌ های متفاوتی از این محصول تولید می‌ شود و در این کشمش به این صورت است که هر چقدر عیار رنگ زرد و طلایی در آن کم باشد کیفیت آن نیز پایین خواهد آمد که این روش در ملایر استان همدان تولید می‌ گردد.

کشمش انگوری چگونه تولید می شود؟

بوجاری کشمش انگوری در کارخانه ها

اما حالا که کشمش انگوری آماده شد و پس از تیزاب زنی و گوگرد زنی تبدیل به محصولی گردید که دارای دم، شاخه و ضایعات است که به این محصول اصطلاحا فله‌ ای می‌ گویند درون کیسه و در گونی قرار گرفته و به کارخانه‌ ها جهت بوجاری و فرآوری فروخته خواهد شد فقط توجه داشته باشید کارخانه‌ هایی که در ایران این نوع محصول را می‌ توانند آماده کنند در بناب استان آذربایجان شرقی در تاکستان استان قزوین و در ملایر استان همدان قرار گرفته اند و مراکز تولیدی دیگر به ندرت این محصول را می‌ توانید بیابید.

اما خط تولید کارخانه‌ ها پس از اینکه آن کشمش فله‌ ای انگوری ریخته می‌ شود را شسته، دم‌ گیری کرده، سپس به آن روغن پارافین خوراکی می‌ زنند و در ادامه آن را سورت کرده و در قالب کیفیت‌ های مختلف آن را درجه‌ بندی می‌ کنند تا کیفیت درجه یک و اعلا در انتهای خط تولید قرار خواهد گرفت درون کارتون‌ های ۵ و یا ۱۰ کیلویی خالص بسته‌ بندی شده جهت صادرات دقیقاً از همین محصول استفاده می‌ گردد که کیفیت‌ های پایین‌ تر آن می‌ تواند مناسب برخی از کشورهایی شود که جنس اعلا نمی‌ خواهند که می‌ توان به گرجستان یا ارمنستان اشاره نمود که گاهی اوقات به دنبال خرید کشمش انگوری با درجات کیفی پایین هستند.

نکته بسیار مهم در سورت کشمش انگوری در خط تولید این است که برای تولید آن کشمش درجه یک و اعلایی که بیشترین میزان دانه زرد و طلایی داشته باشد ابتدا باید از مناطقی کشمش فله تهیه گردد که به صورت داربستی این محصول را تولید کرده باشند و در ادامه آن میزان افتی که بر روی خط تولید می‌ زنند تا خروجی بار باکیفیت‌ ترین حالت ممکن در بیاید که به طور میانگین در طول سال ۲۷ درصد است یعنی ۲۷ درصد از آن کشمش ورودی باید از بین برود یا به کنار زده شود تا مابقی تبدیل به کشمش سوپر گردد که مناسب صادرات است.

کشمش انگوری چگونه تولید می شود؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا