تا به حال به این مورد فکر کرده اید که کشمش پلویی بدون هسته چگونه تولید می شود؟ اگر نمی دانید، پاسخ این سوال را در ادامه و توضیحات کاملی در مورد تولید کشمش پلویی بدون هسته خواهیم داد که باعث می گردد اشراف اطلاعاتی بیشتری راجع به این محصول ارزشمند داشته باشید.
تولید کشمش
ابتدا باید بدانید که اصلاً کشمش چیست و چگونه تولید می شود تا به آن بپردازیم که محصول پلویی چگونه کشمشی خواهد بود؟
از دیرباز یکی از راه هایی که باعث می گردد یک میوه را برای مدت زمان بیشتری نگهداری کرد، خشک کردن آن بوده است. یکی از همین میوه ها انگور و انواع آن بوده که در دو حالت بدون هسته و هسته دار این کار روی آن صورت می گرفته و در گذشته ها به این صورت بوده که کافیست انگور پس از چیده شدن در مقابل نور خورشید و آفتاب پهن شود تا شدت نور آن طی نهایتاً دو هفته کشمش را پدید آورد که چون محصول به وجود آمده طبیعتاً دارای دم، شاخه و سنگریزه و هرگونه ضایعات دیگری ممکن است باشد آن را به صورت سنتی و دستی تمیز می کردند که در حال حاضر کارخانه های بوجاری و فرآوری کشمش این کار را انجام می دهند.
روش آفتاب خشک یا همان که در بالا گفته شد و سایه خشک یعنی انگور به جای قرار گرفتن در مقابل نور خورشید در سایه قرار بگیرد قدیمی ترین راه تبدیل انگور به کشمش است که از قرن ها پیش انجام می شده است و کشورمان ایران از همان دیرباز در زمینه تولید کشمش بسیار فعال بوده است.
اگر شرایط دمایی کشمش را زمانی که به صورت طبیعی عمل خشک شدن انگور انجام گیرد رعایت کنید تا ماه ها می توان آن را در انبار ذخیره کرد ولی یک انگور را نهایتاً چند هفته بتوان آن را نگهداری کرد که باز هم در این صورت آرام آرام آب انگور از بین خواهد رفت و کشمش پدید می آید اما محصول کشمش جالب آنکه از خود انگور خواص بیشتری دارد و به همین جهت مشتریان بسیار زیادی در سراسر دنیا این محصول را خریداری و برای مصارف متعددی از آن بهره برداری می کنند.
تولید کشمش پلویی
اما اگر قرار باشد به یک نام اشاره کنیم که بیشترین کاربرد و استفاده را در میان کشمش ها داشته باشد قطعاً پلویی نام دارد محصول پلویی در واقع تولید شده توسط کارخانه های کشمش است نه دست باغدار و در واقع آن انگور را که باغدار و کشاورز خشک کرد و تبدیل به کشمش کرد چون دارای ضایعات است به کارخانه ها آورده می شود و این مراکز علاوه بر تمیز کردن محصول اشاره شده در زمینه سایزبندی آن نیز قدامات لازم را انجام داده و درون بسته بندی حال ممکن است کارتونی باشد یا سلفونی در بازار آن را عرضه می کنند.
توجه داشته باشید به هر محصولی که گرد و یا بیضی شکل است و بدون هسته باشد و سایز آن در خط تولید کارخانه توسط دستگاه سورتینگ لیزر ۸ و ۹ میل تعریف گردد به آن پلویی می گویند. این محصول در رنگ های طلایی، قهوه ای و سرخ موجود بوده و در بازار کشورمان و یا امر صادراتی خرید و فروش آن در مقیاس بالایی صورت می گیرد محصولاتی که از بوجاری کشمش انگوری، کشمش تیزابی و کشمش آفتابی در خط تولید کارخانه ها به دست می آید.
با وجود اینکه در عنوان این مقاله آورده شده است کشمش پلویی بدون هسته توجه داشته باشید در برخی از مقاطعی از سال کشمش یا فصل کشمشی که از مهر شروع می شود و تا شهریور سال آینده ادامه پیدا می کند اگر میزان موجودی کشمش های اشاره شده که به عنوان فله ای وارد کارخانه می شوند کم باشد ممکن است از نمونه های هسته دار آن نیز استفاده کنند البته در مقیاس کمتر که با نمونه بدون هسته مخلوط شده و در بازار به این صورت عرضه می گردد و به نوعی آن کمبود موجودی که به آن پرداختیم جبران گردد.
تولید انواع کشمش پلویی
مجموعه تولیدی کشمش آراد یا کارخانه کشمش آراد یکی از کارخانه های بوجاری و فرآوری کننده انواع کشمش در شهر تاکستان استان قزوین است ه تمام مواردی که در بالا به آن پرداختیم در این مجموعه انجام می گیرد یعنی انواع کشمش به صورت فله ای و با دم و شاخه و سنگریزه وارد این مجموعه شده بر روی خط تولید ریخته می شود و کارهای بوجاری روی آن صورت می گیرد و تبدیل به همان محصولاتی می شود که آن را می توانید در بازار خریداری کنید.
اما توجه داشته باشید کشمش پلویی علی الخصوص تعبیر آن در بازار داخل به نمونه سرخ رنگ آن می گویند همانی که از بوجاری کشمش آفتابی در خط تولید کارخانه به دست می آید و فروش بسیار زیادی حداقل در نیمه شمالی کشورمان به خود اختصاص می دهد که می توان به بازار تهران، بازار کرج و استان های شمالی کشورمان به خود اختصاص داده و هر ساله حجم قابل توجهی از محصول اشاره شده را خریداری می کند محصولی که جهت استفاده در سالاد، تولید کیک و کلوچه و شیرینی و طبخ در کنار برنج مورد بهره برداری قرار می گیرد.
توجه به این نکته نیز بسیار مهم است آن محصول پلویی مناسب صادرات است که از مایع تیزاب هم در خشک شدن آن استفاده گردد که می توان به کشمش پلویی قهوه ای و طلایی اشاره نمود محصولاتی که به آن کشمش تیزابی و کشمش پلویی زرد می گویند چون مایع تیزاب و البته دود گوگرد که خاصیت آفت کشی دارد باعث می گردد تا مدت زمان بسیار زیادتری بتوان آن را در انبار ذخیره کرد یا حداقل طی مراحل ترانزیت باعث می گردد محصول فاسد نگردد و یا کپک نزند.
توجه به این نکته نیز بسیار می تواند مهم باشد که کارخانه های کشمش در ایران عموماً در قالب بسته بندی کارتونی انواع کشمش پلویی را بسته بندی در بازار عرضه می کنند و آن بسته بندی های سلفونی که شما در بازار می بینید که با عموماً اوزان ۴۰۰ و یا ۸۰۰ گرمی در بازار موجود است مربوط به شرکت های واسطه ای است که را از کارخانه های کشمش خریداری و درون بسته بندی خود آنها را پر می کنند که می توان به شرکت برتر، گلستان و یا گلها اشاره نمود.